Et hav av muligheter

Jeg er nå i gang med semesteret som skal spesialisere oss innenfor et fagfelt, hvor vi former studiet til det vi kunne ønske å jobbe med etter Bacheloren. Jeg valgte å spesialisere meg innenfor Digital Markedsføring, og det med god grunn. Derfor ønsker jeg å starte med hva jeg per dags dato har av kunnskap og forståelse innenfor dette fagfeltet. Dette vil gi meg mulighet når semesteret er ferdig å kunne sammenligne kompetansen fra starten av, og faktisk se utviklingen min i løpet av semesteret.

Vi hører stadig gjennom nyheter, sosiale medier, venner og bekjente at verden blir mer og mer digitalisert. Dette skjer i takt med den radikale teknologiske utviklingen de siste tiårene. Men hvordan påvirker dette bedriftene? Dette kan være med på å gi bedriftene gode muligheter, men ikke minst kan det da også skape hodebry. I korte trekk handler Digital Markedsføring om å synliggjøre et eller flere elementer til et produkt eller bedriften gjennom ulike elektroniske kanaler. Dette høres jo ganske enkelt ut, men hvorfor tror du det er så mye snakk om nettopp markedsføring, hvorfor begynner tusenvis å studere og spesialisere seg nettopp innenfor markedsføring? I dagens samfunn kreves det en veldig presis segmentering av markedet, med riktig informasjon, innhold og ikke minst selve produktet eller tjenesten. Her har man unike muligheter gjennom sosiale medier og andre kanaler som benytter seg av for eksempel ”Cookies” som samler informasjon om deg, og for eksempel Facebook-profilen din har skreddersydde reklamer til akkurat deg. Du kan kommunisere direkte med kunden over de ulike kanalene og selge produktet i samme øyeblikk som annonsen har kommet frem til forbrukeren.

Digital Markedsføring er et stort fagfelt som kan diskuteres til det uendelige, men det er jo kanskje nettopp derfor dette er så utrolig interessant? De uendelige mulighetene bedriftene har, og hvilke utfall man kan få ved å benytte seg av riktig formulering, riktig innhold og kunne segmentere markedet på riktig måte. Men hvem har svar på det? Vi kan nok fastslå rimelig sikkert at det ikke er noe som helst form for fastsatt fasit på hvordan man skal benytte seg av markedsføring. Det vi med andre ord kan fastslå er at dette gir uendelige muligheter til bedriftene der ute, og ”alle” jakter etter å være den beste til å mestre nettopp dette!

 

– Thomas K. Grønvold

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *